воскресенье, 28 января 2018 г.

Вікімарафон в бібліотеці ім. М.Грушевського

Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М.Грушевського сьогодні стала майданчиком для проведення так званого вікімарафону.




Вікімарафон був присвячений Дню створення української Вікіпедії. 30 січня 2018 року українська Вікіпедія святкуватиме 14-річчя від часу створення першої статті. Ідея Вікімарафону полягає у написанні якомога більше нових статей до україномовного розділу популярної онлайн-енциклопедії. Громадська організація «Вікімедіа Україна» п’ять років тому оголосила про проведення Вікімарафону з написання нових статей до української Вікіпедії, і він вже відбувається п’ятий раз поспіль. Триватиме цього року з 27 по 30 січня по всій Україні.  
Анатолій Луцюк – організатор заходу в бібліотеці – розповів журналістам
 https://youtu.be/p8RuHhvlbjQ 
та учасникам про історію заснування української Вікіпедії і про вимоги до написання статті 
https://youtu.be/9PuOGZ-08ZA

https://youtu.be/vWjcSP8ALgw




У Вікімарофоні приймали участь, як молоді починаючі автори, так і майстри слова, серед яких, до речі, був автор книги «Кіборги» Стеблівський Євген Віталійович
Найактивніші учасники акції отримали невеличкі пам’ятні сувеніри від організаторів, а їх статті стануть прикрасою української Вікіпедії.
Завершення вікімарафону було святковим, організатор заходу пригощав учасників дуже смачним тортом. Чаювання за круглим столом супроводжувалося обміном думками, новими знайомствами з наміром співпрацювати.

1 комментарий:

  1. Фото з вікімарафону можна знайти тут https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1693578150699647.1073741989.204831279574349&type=3

    ОтветитьУдалить